تب کریمه کنگو،علائم و راههای درمان آن

تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۳/۱۶ ۱۵:۱۸ | تعداد بازدید: 5

مدیر شبکه بهداشت و درمان مه ولات گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو،یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار و یکی از بیماریهای مشترک بین انسان وحیوان است که عمدتان توسط کنه منتقل می شود.


به گزارش روابط عمومی،دکتر سیما عسکری گفت: عفونت این بیماری پس از گزش توسط کنۀ آلوده یا له کردن آن روی پوست، تماس با خون، ترشحات و بافت آلوده دام در زمان ذبح و قطع کردن گوشت و دیگری انتقال انسان به انسان (عفونت بیمارستانی)، تماس با خون و بافت بیماران به‌ ویژه در مرحلۀ خونریزی یا انجام هرگونه اقدامی که منجر به تماس انسان با خون فرد بیمار شود اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه یک تا سه روز و حداکثر 9 روز پس از گزش کنه و یا 5 تا 6 روز پس از تماس با بافت یا خون حیوان آلوده علائم بیماری بصورت ناگهانی با سردرد شدید، تب ، لرز، درد عضلانی ، خصوصاً درناحیه پشت و پاها، گیجی ،درد و سفتی ناحیه گردن، درد و قرمزی چشم  و ترس از نور دیده می شود خاطرنشان کرد:ممکن است حالت تهوع ، استفراغ یا گلو درد وگاه اسهال و درد منتشر شکمی  نیز وجود باشد و دیگری تورم و قرمزی صورت ، گردن و قفسه سینه ، پرخونی خفیف حلق و ناحیه دهان شایع است.


وی تصریح کرد: تماس با خون وترحشات آلوده بیماران ، به ویژه درمرحله خونریزی یا انجام هرگونه اقدامی که منجر به تماس انسان با خون آنها شود، باعث انتقال بیماری می شود که درکشور ماشایعترین راه انتقال ، ذبح دام های آلوده وتماس با لاشه دام ، خون واحشاء پس از ذبح آنها بوده است.
 وی  به چند راهکار جهت پیشگیری از این بیماری ویروسی و واگیردار اشاره نمود که عبارتند از:

1- از خرید و مصرف گوشت دامهایی که به طریق غیر قانونی و قاچاق وارد کشور می شوند و یا بصورت غیر بهداشتی ذبح و عرضه می گردند خودداری کنید.

2- ازکشتار دام در محیط خارج از کشتارگاه خودداری گردد.

3- با کمک دامپزشکی ، محل سکونت خود را نسبت به کنه زدایی دامها و سم پاشی محل نگهداری آنها اقدام کنید.

4- ازتماس مستقیم پوستی مخاطی با خون وترشحات آلوده دامی درحین ذبح یا زایمان دام پرهیز کنید.

5- کسانیکه درمحیطهای دامپروری و روستایی ،خصوصاً درفصول بهار و پاییز حضور دارند خود را دربرابر گزش کنه (با استفاده از مواد دورکننده حشرات بر روی لباس و بدن ، پوشانیدن قسمتهای از بدن که درمعرض خطر گزش کنه می باشند با استفاده از دستکش و پوشیدن لباس آستین بلند) محافظت کنند.

6- لباس و روی پوست خود را از نظر وجود کنه بصورت مرتب بررسی کنید و درصورت وجود کنه ، به طریقی که قسمت دهانی کنه درپوست باقی نماند و با استفاده از پنس  آنها را از پوست جداکنید.

7- از له کردن کنه بر روی پوست اکیدا" خودداری کنید.

8- هنگام تماس با گوشت ، خون و ترشحات دام های مشکوک از دستکش و وسایل حفاظت فردی استفاده کنید.
9- گوشت وجگر را پس از پخت کامل مصرف نمایید. ویروس بیماری  در فرآورده های دامی ، پس از پخته شدن به مدت 15 دقیقه ودرحرارت 85 درجه سانتی گراد از بین می رود.

وی در پایان تصریح کرد:همشهریان محترم جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت با تلفن 56727019 تماس حاصل نمایند.