آشنایی با بیماری تب مالت

تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۳/۱۸ ۰۸:۰۴ | تعداد بازدید: 4

مدیر شبکه بهداشت و درمان مه ولات گفت:بیماری‌ تب‌ مالت‌ یا بروسلوز که‌ در حیوانات ‌به‌ نام‌ سقط جنین‌ واگیر مرسوم‌ است‌، یکی‌ از بیماری های‌ عفونی‌ قابل‌ انتقال‌ بین‌ انسان‌ و حیوان‌ می‌باشد .

به گزارش روابط عمومی،دکتر سیما عسکری با اشاره به اینکه این بیماری هزار چهره با نام‌های ‌دیگری‌ نظیر: تب‌ مواج‌، تب‌ دیوانه‌ وتب‌ مدیترانه‌ای‌ نیز نامیده‌ می‌شود خاطرنشان کرد:این‌ بیماری‌ در تمام‌ فصول‌ سال ‌وجود دارد، اما در بهار و پاییز یعنی ‌زمان‌ زایش‌ و شیردهی‌ دام‌ها بیشتردیده‌ می‌شود.

وی گفت:بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می شود و این بیماری همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار گرفته است.

وی تصریح کرد:دام های مبتلا به بروسلوز، معمولا در اولین دوره آبستنی سقط جنین نموده و در هنگام سقط و تا مدتی پس از آن، با دفع ترشحات به شدت آلوده رحمی ، باعث آلودگی محیط ، مزارع و مراتع می شوند که این موضوع خود زمینه آلودگی را برای سایر حیوانات گله و نیز انسان فراهم می سازد که دفع دوره ای باکتری عامل بیماری (گونه های باکتری بروسلا) از طریق شیر حیوانات و هم چنین از طریق ترشحات رحمی در دام های فاقد علائم بالینی مخاطرات فراوانی را برای سایر دام ها و نیز انسان در بردارد.

مدیر شبکه بهداشت ودرمان مه ولات در ادامه گفت:دوره‌ نهفتگی‌بیماری‌ (از زمان‌ تماس‌ با منبع‌ عفونت ‌تا بروز علایم‌) اغلب‌ بین‌ ۱ تا ۳ هفته‌است‌، ولی‌ گاهی‌ تا ۶ ماه‌ طول می کشد که  براساس‌ شدت‌ بیماری‌، علایم‌ به‌ سه ‌شکل‌ حاد، تحت‌ حاد و مزمن‌ بروز می‌کند که عبارتنداز:

#شکل_حاد: بیمار دچار لرز ناگهانی‌، درد عمومی‌ بدن‌ به‌ خصوص‌درد پشت‌ و تعریق‌ شدید می‌شود، اشتهای‌ خود را از دست‌ می‌دهد و دچارضعف‌ و سستی‌ می‌گردد. ضمنا ازشروع‌ علایم‌ بیش‌ از ۳ ماه‌ نمی‌گذرد.

#شکل_تحت_حاد: آغاز آن ‌بی‌سروصدا می‌باشد و شکایت‌ اصلی‌بیمار از ضعف‌ و خستگی‌ می باشد. از آغاز بیماری‌ نیز ۳ تا ۱۲ ماه‌ می‌گذرد.

#شکل_مزمن: اگر از زمان ‌تشخیص‌ بیماری‌ بیش‌ از یک‌ سال ‌بگذرد و فرد هنوز مبتلا باشد، به آن حالت مزمن‌گفته‌ می‌شود که علائمی شامل خستگی، تب های عود کننده، آرتریت، تورم قلب (اندوکاردیت) و اسپوندیلیت (نوعی آرتریت التهابی) باشد.

وی تصریح کرد:در مجموع علائم بیماری عبارتند از: تب، لرز، تعریق، خستگی، ضعف، درد مفاصل، درد عضلات، کمر درد، سردرد، آرتریت، بزرگ شدن طحال، بزرگ شدن غدد لنفاوی، یبوست، ناتوانی جنسی و افسردگی، عفونت کلیه و قلب و ... می باشد.

عسکری خاطرنشان کرد:افرادی‌ که‌ دچار تب‌، بی‌اشتهایی‌، درد عضلانی‌ و تعریق‌ شبانه‌ بوده‌ وسابقه‌ تماس‌ با دام‌های‌ آلوده‌ یا مشکوک‌ به‌ تب‌ مالت‌ را عنوان ‌می‌نمایند یا از فرآورده‌های‌ لبنی‌ آلوده ‌استفاده‌ نموده‌اند، لازم‌ است‌ برای‌ انجام ‌آزمایش‌ به‌ آزمایشگاه مراجعه نمایند.

وی با تاکید بر اینکه این بیماری در حیوانات منجر به سقط جنین مکرر ، نازایی، عدم باروری، کاهش شیر و گاهی مرگ دام می‌شود افزود:تب مالت در اوایل بیماری، می تواند به سختی تشخیص داده شود؛ زیرا اغلب اوقات علائم آن مانند آنفلوانزا (سرماخوردگی) است که اگر تب شدید ناگهانی، درد های عضلانی یا ضعف غیرعادی دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید.